Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός στον Άγιο Ονούφριο στο Ακρωτήρι Χανίων

Πανηγυρικός εορτασμός στον Άγιο Ονούφριο στο Ακρωτήρι Χανίων

Στο γραφικό παραθαλάσσιο παρεκκλήσιο του Αγίου Ονουφρίου  στην ομώνυμη περιοχή του Ακρωτηρίου, τελέστηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου έ.ε. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Στην  Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος  ο οικείος Εφημέριος της Ενορίας Κουνουπιδιανών και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Έ Αρχ. Περιφέρειας  Πρωτ.Εμμανουήλ Χατζηδάκης και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ο Πρωτοσύγκελλος μας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάσχη μας για την ευλογημένη παρουσία του στην λαμπρή αυτή εορτή και αφού ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την εορτή των ονομαστηρίων του, ομίλησε προς το ευσεβές εκκλησίασμα με λόγια πνευματικά για τον ταπεινό Άγιο Ονούφριο που σήμερα τιμά η Εκκλησία μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό κηρύττοντας το Θείο Λόγο για τον Άγιο αυτό και ασκητή της Εκκλησίας μας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης και πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο και όλους τους Κληρικούς , τους ιεροψάλτες καθώς και τους εκατοντάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στην ευλογημένη αυτή σύναξη.

Το παρών στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων του τόπου μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ