Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στο Π.Β.Κ. και στο Ναύσταθμο 2023

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στο Π.Β.Κ. και στο Ναύσταθμο 2023

Ο Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός και η Αγία της Χριστιανοσύνης και προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα  εορτάστηκαν με την δέουσα μεγαλοπρέπεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της, την Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, παρούσης  της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έγινε αποδέκτης πλήθους ευχών από τους παρευρισκομένους για την ονομαστική του εορτή και ιδιαιτέρως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

 Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημος Δοξολογία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος  της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου  και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης, ο Παν/τος Αρχιμ. και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου Ιερεμίας Χλιαράς, Αντιπροσωπεία  από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός  Επίτροπος  Πρωτ. Γεώργιος  Σεργάκης, ο Αρχ. Επίτροπος της Β Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Κογιαννάκης και άλλοι Κληρικοί.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Ναύσταθμο Χανίων.