Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά

Πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας στους Ναούς της πόλεως των Χανίων και ιδιαιτέρως στους Ναούς και τις Ιερές Μονές  που είναι αφιερωμένες στην μνήμη της.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου προεξήρχε στην  Αρχιερατική θεία Λειτουργία  στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Κυρίας Γωνιάς στο Κολυμβάρι Χανίων.

Προ της Απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας προσφέροντας του ως δώρο μία Ποιμαντορική Ράβδο. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αφού και εκείνος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην ευλογημένη πανήγυρη της Μονής, κήρυξε το Θείο Λόγο, ομιλώντας για την Μητέρα όλων μας την Παναγία.  

Την παραμονή της εορτής τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ενορία Μεσκλών Χανίων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό όποιυ διακονεί ο π. Νικόλαος Μυσιρλάκης.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό και ανήμερα της εορτής παρέστησαν κληρικοί, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου,  τοπικοί άρχοντες και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και αμέτρητο  πλήθος πιστών οι οποίοι προσέρχονταν να προσευχηθούν στην Παναγία μας.