Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Λαμπρά και πανηγυρικά εορτάσθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος  στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δαμασκηνού τον οποίο πλαισίωσαν ο  Καθηγούμενος της  Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νικηφόρος Ασπρογέρακας μετά της συνοδείας του, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της  Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία, ενώ το παρών έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Θεοξένη παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του την πορεία των έργων που προχωράνε με γοργούς ρυθμούς στη σύγχρονη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων που με την βοήθεια της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής και της Περιφέρειας Κρήτης ολοκληρώνονται οι εργασίες και το οποίο έργο θα αποτελέσει ένα χέρι βοηθείας  στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.


Νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Παναγία την Γοργοϋπήκοο τελέσθηκε Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το βράδυ και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και διακονεί ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής του Αποκόρωνα και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.