Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Μητρόπολη μας

Παρουσία δεκάδων πιστών, αλλά υπό αυστηρά μέτρα, τελέστηκε ο  Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Ναούς   της Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων.

Με χαρά και λαχτάρα οι πιστοί  παρακολούθησαν μετά από τόσες ημέρες την Πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας.

Στις εισόδους του Ιερού Ναού υπήρχαν αντισηπτικά και οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά να περάσουν να προσκυνήσουν την εικόνα των Αγίων.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο,στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καλαμίτσι Αμυγδάλου όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Λενταριανών που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλέυων της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε την παραμονή της εορτής τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετά του Θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Ακολουθίας ο προϊστάμενος της Ενορίας  Διάκονος π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα ζευγάρι δικεροτρίκερα ως ένδειξη ελαχίστης  ευγνωμοσύνης για τα χρόνια προσφοράς του στην Ενορία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων όπου διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος  ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης,   ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κ.κ. Ειρηναίος τέλεσε τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.