Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικός εορτασμός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Μητρόπολη μας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από πολλά μέρη της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τελέσθηκε το απόγευμα της 28ης Ιουνίου έ.ε. ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον ομώνυμο Ναό της Ενορίας Βατολάκκου Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Γομπάκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων του Πρωτοσυγκελλεύοντος  της Μητροπόλεως μας Παν/του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη  και Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στον Μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλεως μας, στον οποίο διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λετουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στις ευλογημένες ημέρες του 2016 όπου πραγματοποιήθηκε η Πανορθόδοξος Σύνοδος και η Διορθόδοξος Θεία Λειτουργία σε αυτόν τον Ιερό Ναό, ιερουργούντος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και παράλληλα θεολογικώς στην Χάρη και τα έργα των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπου σήμερα  η Εκκλησία μας εορτάζει μέσα από διδαχές της Καινής Διαθήκης.