Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου στα Χανιά

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου στα Χανιά

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας και θεμελιωτής του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Εμμανουήλ Μηλιάκη, ο οποίος το Σάββατο θα λάβει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το νέο Αναγνώστη και του ευχήθηκε ο Θεός να είναι οδηγός στα βήματα του. Παράλληλα ευχαρίστησε τους ιερείς της Ενορίας, τον ιερατικό προϊστάμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και τους συνεφημερίους Πρωτ. Χρύσανθο Σταυρουλάκη και Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη, όλους τους Κληρικούς που έλαβαν μέρος στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που παρέστη συμπτοσευχούμενος, τους Ψάλτες καθώς και όλον τον κόσμο που προσήλθε να τιμήσει το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του π. Αμφιλοχίου.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.