Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη μας και χειροθεσία Πνευματικού

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη μας και χειροθεσία Πνευματικού

Λαμπρά εορτάστηκε ο Άγιος και Θαυματουργός Χαράλαμπος στις Ενορίες της Μητροπόλεως μας που φέρουν το όνομα του Αγίου.

Στον ομώνυμο Ναό στο Κόκκινο Χωριό Αποκορώνου όπου διακονεί ο π. Αθανάσιος Καψαλάκης και όπου Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής  είναι ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε την παραμονή της εορτής τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό παρουσία κληρικών και  πλήθους πιστών ανάμεσα των και του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Χανίων όπου για έκτη συνεχόμενη φορά τελούνται Χαραλάμπεια χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου  και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιο Περάκη και κληρικούς  της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος μίλησε με λόγια αγάπης για τον Άγιο Χαράλαμπο, τον Άγιο που η ζωή του αποτελεί ένα φορητό Ευαγγέλιο πρεσβεύοντας την πραγματική αλήθεια της ζωής.

Παράλληλα ομίλησε για την Ενορία που διακόνησε ως Κληρικός με λόγια  αγάπης πριν λάβει τον μέγιστο βαθμό της Αρχιεροσύνης και συνεχάρη τους δύο Κληρικούς που συνεχίζουν το ευλογημένο έργο τους δι’ ευχών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και Συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου.

Στο Θείο λόγο που κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ομίλησε μεταξύ άλλων για την ζωή του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος μαρτύρησε σε ηλικία 113 και ο οποίος έρχεται να μας δώσει την μαρτυρία του ονόματος του Θεού γιατί πρωτίστως πίστεψε  στον Υιό και Λόγο του Θεού, ο οποίος οδηγεί τον άνθρωπο στην αιωνιότητα.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πνευματικό τον π. Στυλιανό Σταγάκη ο οποίος μαζί με τον διάκονο π. Ελευθέριο Ξαγοραράκη συνεχίζουν όπως είπε άξια το έργο του  νυν Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου που διακόνησε για πολλά έτη και έκανε το ναό στολίδι στην ενορία Λενταριανών.