Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στον Κ. Γαλατά

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στον Κ. Γαλατά

Πανηγυρικά και με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του φιλοξενούμενου Μητροπολίτου Προικονήσου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιωσήφ και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, τελέστηκε ο εορτασμός του Μεγαλομάρτυρου Αγίου Φανουρίου στην ομώνυμη Ενορία που διακονεί ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων κληρικών της Μητροπόλεως μας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης.

Στο Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ψάλλοντας Βυζαντούς ύμνους ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. Κων/νος Στεφανάκης με μαθητές του ενώ η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε και σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως μας Μαρτυρία.

Με λόγια αγάπης, τονίζοντας τα χρόνια αδελφική φιλία τους καλωσόρισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, τον Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου ο οποίος κήρυξε με τον τρόπο του Θεολογικού Λόγου στο Θείο κήρυγμα που αναφέρεται στον Άγιο Φανούριο.