Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στα Χανιά

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στα Χανιά

Με λαμπρότητα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε  την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Παχιανών που διακονούν ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και ο π. Εμμανουήλ Μηλιάκης,  η Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Μεθόδιος, τον οποίο  πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης μας με επικεφαλή τελετάρχη τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα,  μαζί με εκατοντάδες κόσμου όπου προσήλθαν για να συνεορτάσουν την εορτή του Αγίου Νεκτάριου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος ομίλησε με  λόγια συγκινητικά για τον Άγιο Νεκτάριο.

Πρίν την έξοδο του ιερού λειψάνου του Αγίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας εντός του Ιερού Ναού ο π. Αμφιλόχιος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αποδοχή της προσκλήσεως του να συμμετάσχει  στην  Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και προσφέροντας του ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο εκ μέρους της Ενορίας ευχόμενος του, ο Άγιος να του δίνει δύναμη.

Τέλος να αναφερθεί ότι μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η έξοδος και η Λιτάνευση του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, στους γύρω δρόμους της Ενορίας σε μία μεγάλη διαδρομή για ευλογία, παρουσία της Μπάντας της Ταξιαρχίας μετά σχετικού στρατιωτικού αγήματος και συνοδείας περιπολικού της Αστυνομίας, των Ιεροψαλτών, των Ιερόπαιδων του Ιερού Ναού καθώς και πλήθους κόσμου όπου κατέκλυσαν το προαύλιο του Ναού.