Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη μας

Πολλοί Ιεροί Ναοί της Μητροπόλεως μας είναι αφιερωμένοι στη χάρη του Αγίου Παντελεήμονος.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Μακρύ Τοίχο όπου διακονεί ο π. Παύλος Κλαράκης.

Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι όπου διακονεί ο π. Ευάγγελος Γενάρης.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Μουζουρά Ακρωτηρίου όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης, τέλεσε τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφεραν στον Θεοφιλέστατο ένα εγκόλπιο συγχαίροντας που ως Επίσκοπος παρευρέθηκε πρώτη φορά στην πανήγυρη του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Θεοφιλέστατος τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπεριάς όπου διακονεί ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης.

Το παρών στις λατρευτικές πανηγυρικές συνάξεις έδωσε πλήθος Κληρικών και ευσεβών προσκυνητών που ήρθαν να προσευχηθούν στον Άγιο Παντελεήμονα που τόσο ευλαβούνται στην πόλη μας.

 

 

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο και τον κ. Μιχαήλ Λαγουδάκη.