Αρχική > Ενοριακά > Πανηγυρικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων στην Μητρόπολη μας

Στον γραφικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων από τους οποίους έχει πάρει και το όνομα της η πέριξ του Ναού, παραθαλάσσια περιοχή και στον οποίο διακονεί ο π. Παύλος Κλαράκης, τελέσθηκε παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού παρουσία εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών ανάμεσα τους και η Βουλετής κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην Υπουργός κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Άγιοι Απόστολοι των οποίων τη σύναξη εορτάζει η Εκκλησία μας δεν έκαναν τίποτα άλλο στη ζωή τους παρά μόνο στο πως θα δοξάσουν το όνομα του Θεού…Και αυτό είναι που ζητάει ο Θεός από όλους εμάς, να δοξάσουμε με την ζωή μας το όνομα του Θεού. Είναι αυτό το οποίο λέγει και ο Κύριος μας, «όποιος με ομολογήσει έμπροσθεν των ανθρώπων, θα τον ομολογήσω και εγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς».

Αν ο άνθρωπος θέλει να σωθεί ο δρόμος είναι ελεύθερος για όλους, αν πάλι θέλει να εγκλωβιστεί μέσα στα πάθη και τις αμαρτίες πάλι ο δρόμος είναι ελεύθερος. Εδώ είναι ο Αγώνας και η επιλογή του αυτεξουσίου του ανθρώπου.

Στο ιστορικό εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων στην περιοχή του Κουμπέ, όπου διακονούν ο Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης ως ιερατικός προϊστάμενος και ο π. Νεκτάριος Βαϊγκούσης τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο παρουσία πλήθους πιστών ο πανηγυρικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Άγιοι Απόστολοι έγιναν οι Θεοκήρυκες, οι πνευματοφόροι, εκείνοι που στο όνομα του Χριστού ανέσταιναν νεκρούς, εθεράπευαν ασθενείς και εβοηθούσαν δαιμονιζομένους να απαλλαγούν από τα δαιμόνια. Σε όλους αυτούς τους Αγίους Αποστόλους θα έπρεπε να τοποθετήσουμε δίπλα στην Εικόνα τους, την δική μας εικόνα και την δική μας την ζωή…

Το παρών έδωσαν και εδώ η Βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην Υπουργός κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης.

Ευχαριστούμε για την ζωντανή κάλυψη στο ράδιο «Μαρτυρία» τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη και για το προσθετο φωτ. υλικό τον κ. Ι. Κάκανο και τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.