Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου!

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου!

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε την παραμονή  της εορτής του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σούδα Χανίων όπου διακονεί ο Πρεσβ. Κυριακός Κοντάκος,  η Ακολουθία του  μεγάλου πανηγυρικού Αρχιερατικού  Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη και πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Για τον σεβαστό Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό,  Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας, μίλησε στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζοντας την μεγάλη φιλανθρωπική του δράση και την ταπεινότητα που τον διέκρινε καίτοι ήταν γόνος εύπορης οικογένειας.

φωτ. υλικό εδώ.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων τέλεσε τον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συμπροσευχούμενων του Αρχιερατικού Επιτρόπου της έκτης Αρχιερατικής Περιφερείας Πρωτ. Γεωργίου Πετράκη και του οικείου εφημερίου Πρωτ. Ελευθερίου Βομβολάκη.

31371009681_29efeb26ba_b

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν νικηφόρος, και προσπαθούσε όλες τις μάχες της ζωής , των πειρασμών  και των δυσκολιών με την βοήθεια και την παντοδυναμία του Θεού να τις νικά τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του για τον Άγιο Νικόλαο ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας.

φωτ.υλικό εδώ.