Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανήμερος εορτασμός στον Άγιο Ιωάννη Χανίων στη μνήμη της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης

Πανήμερος εορτασμός στον Άγιο Ιωάννη Χανίων στη μνήμη της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου ενώ πήραν μέρος και οι ιερείς  του Ιερού Ναόυ Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκης, Πρωτ. Εμμάνουηλ Τζατζάνης και π. Αλεξάνδρος Ξηρουχάκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον Άγιο Καλλίνικο και τις προσωπικές του εμπειρίες από την ανακομιδή των λειψάνων του που είχε την ευλογία να παρευρεθεί .

Το απόγευμα εψάλει η Παράκληση του Αγίου Καλλινίκου και ακολούθησε παρουσίαση της ζωής και της ποιμαντικής διακονίας Του μέσα από σχετικό φωτογραφικό υλικό απο τον π. Εμμανουήλ Τζατζάνη ο οποίος είχε την ευλογία να χειροτονηθεί από τον Άγιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε για πρώτη φορά δημόσια το ηχητικό απόσπασμα απο την ομιλία του Αγίου στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Εμμανουήλ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Φλαμουριάς Εδέσσης. Ο Αγιος Καλλίνικος αναφέρετε στην ομιλία Του στις ευθύνες που εχει κάθε επίσκοπος όταν χειροτονεί ενάν νέο ιερέα αλλά και στις ευθύνες που εχει ο ιερέας απέναντι στο ποίμνιο του δίνοντας ιδιαίτερη εμφαση στη σωστη λειτουργική ζωή και την έξωθεν μαρτυρία.
Επίσης μίλησαν σύντομα για τον Άγιο η πρεσβυτέρα του π. Εμμανουήλ, Ελένη καθώς και η κα. Αικατερίνη Κορώνα, Εδεσσαίες.