Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πατριαρχική Χοροστασία στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς

Πατριαρχική Χοροστασία στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς

Λαμπρή και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  ανήμερα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγήτου ,τελέστηκε  στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Χανίων, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας  Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, οι  ιεράρχες της Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης και του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς πλήθος πιστών.Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο του Μ. Ιερομνήμονος της Μ.τ.Χ.Ε. στον διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, που εορτάζει την πεντηκονταετηρίδα της, Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά.

Της Πατριαρχικής χοροστασίας ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής.
div>

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια κοινωνικής και επιστημονικής προσφοράς της, με κεντρικούς ομιλητές τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, Κυβερνητικοί και Πολιτειακοί εκπρόσωποι, καθώς και οι Εταίροι της Ο.Α.Κ.
Ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Μητροπόλεως μας Ράδιο Μαρτυρία 95,5 fm κάλυψε όλες της ημέρες τα γεγονότα ζωντανά.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Ευχαριστούμε τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη(pixelart) για την φωτογραφική κάλυψη