Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πλημμύρα αγάπης στην ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεως μας!

Πλημμύρα αγάπης στην ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεως μας!

Εκατοντάδες φιλάνθρωποι συμπολίτες μας έδωσαν δυναμικό παρών ακόμη μία φορά στην φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητροπόλεως μας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου για την ενίσχυση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Κεντρικού Συσσιτίου στο κέντρο Πορτοκάλι όπου ήταν και ο μεγάλος χορηγός της βραδιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα  του κόσμου και την εκτενή αναφορά στο απολογιστικό έργο της Μητροπόλεως μας κατά το προηγούμενο έτος, στην προσπάθεια αλλά και τον καθημερινό αγώνα για προσφορά στο συνάνθρωπο, από την φιλόλογο κ. Στυλιανή Περάκη, υπέυθυνη δημοσίων σχέσεων της Μητροπόλεως μας.

24981321707_d8d553a71d_b

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιουμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη, τον Πρόεδρο του συνδέσμου Κληρικών Πρωτ. Αντώνιο Σαπουνάκη, Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τον Περιφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα και τους υπευθύνους των δομών της Μητροπόλεως, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως, του συνδέσμου Κληρικών ο Ποιμήν και του Ιδρύματος Εκκλησιαστική Διακονία και των δομών της, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι πλούσια σε χαρές και πάμπτωχη σε πόνους και δυστυχίες. Κατόπιν ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, όλους τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας, τους στενούς συνεργάτες του και τέλος όλο τον κόσμο που όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος ακόμη και σε δύσκολές στιγμές βοηθάει καθένας από το δικό του μετερίζι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στον μεγάλο χορηγό της βραδιάς που κάλυψε όλη την φιλοξενία στο κέντρο Πορτοκάλι, τον κ. Κυριάκο Παπασηφάκη,  προσφέροντας του μία εικόνα του Αγίου Κυριακού, στον κ. Ανδρέα Μανωλαράκη ο οποίος τραγούδησε και αυτή τη φορά με το συγκρότημα του αφιλοκερδώς, προσφέροντας του την εικόνα του Αγίου Ανδρέου και τέλος στον χορευτικό παραδοσιακό σύλλογο ”οι βιγλάτορες” και στον υπέυθυνο και πρωτοχορευτή του συλλόγου κ. Ιωσήφ Βιγλάκη τιμώντας τον με την εικόνα του Αγίου Ιωσήφ, όπου και εκείνοι με την σειρά τους χόρεψαν προσφορά στο έργο της Μητροπόλεως μας.

39819694152_776cc26085_bmanolarakisviglatores

Ακολούθησε η βράβευση των Κληρικών που τελείωσαν το Μεταπτυχιακό τους ή και που εισήχθηκαν σε ανώτατες σχολές, καθώς και η βράβευση παιδιών Ιερέων από τον σύνδεσμο εφημεριών ”ο Ποιμήν”.

Γρήγορα την διασκέδαση του κόσμου ανέλαβαν  ο Ανδρέας Μανωλαράκης  με τις μαντινάδες του και τα όμορφα παραδοσιακά τραγούδια και οι Βιγλάτορες με τους δυναμικούς κρητικούς χορούς κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό.

kosmos

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πλήν των προαναφερομένων, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής, οι δήμαρχοι  Αποκορώνου και Κισάμου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και κ. Θοδωρής Σταθάκης, αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νίκος Δασκαλάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων αστυνομικό διευθυντή κ. Γεώργιο Λυμπινάκη,  εκπρόσωποι  των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ. ά.

24981078217_800692a27f_b39851811421_404314d37d_b

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη(Pixelart).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ