Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πλήθη προσκυνητών στην χάρη της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης

Πλήθη προσκυνητών στην χάρη της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης

Πανηγυρικά παρουσία εκατοντάδων πιστών και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας που φέρουν το όνομα της.

Στα ορεινά και γραφικά Σπηλιάρια Κεραμιών τελέσθηκε την παραμονή της εορτής Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ο Μέγας πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στις Βρύσσες Αποκορώνου στην περιοχή Φιλίππου, όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης.

Το παρών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσε και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος πιστών.

Στον Ιερό Ναό της Ενορίας Κορακιών Ακρωτηρίου, τον οποίο αφιέρωσε στην μνήμη του παιδιού του Ελευθερίου, ο κ. Νικόλαος Πεδινάκης και διακονεί ο Πανοσιότατος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, τελέσθηκε την παραμονή της εορτής προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, μέγας πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό του Εσπερινού από τα Κεραμιά τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και για το φωτ. υλικό από τις Βρύσσες Αποκορώνου τον κ. Σπυρίδωνα Καμαριανάκη.