Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πλήθος πιστών στη νησίδα Θοδωρού

Πλήθος πιστών στη νησίδα Θοδωρού

Στο γραφικό νησάκι, που βρίσκεται απέναντι από την περιοχή της Αγίας Μαρίνης στα Χανιά, με την μεγάλη οικολογική σημασία και τον σημαντικό ρόλο του στην διάσωση του προστατευόμενου κρητικού αίγαγρου, τελέστηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την Μνήμη της ἀνακομιδής του λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στη νησίδα νωρίς το πρωί οδηγώντας ο ίδιος ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης ο οποίος είναι και ο οικείος εφημέριος της Ενορίας Αγίας Μαρίνης και ο Διάκονος π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης, ενώ παρέστησαν ως συμπροσευχούμενοι ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης,  ο οποίος ήρθε συνοδευόμενος από πλειάδα πιστών εκ της ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών και ο Πρωτ. Γεώργιος Τζομπανάκης.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε για πρώτη φορά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό Μαρτυρία της Μητροπόλεως μας παρακολούθησαν ευλαβικά εκατοντάδες Χανιώτες και ξένοι επισκέπτες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της εικόνος πέριξ του παρεκκλησίου.

Επειδή το νησάκι φιλοξενεί αγρίμια και μικρά ζώα απαγορεύεται η πρόσβαση έχοντας 24ωρη φύλαξη. Επισκέψιμο είναι μόνο την ημέρα της εορτής των Αγίων, η οποία μεταφέρθηκε να γίνεται στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου καθόσον η κανονική εορτή συμπίπτει χειμερινή περίοδο και η πρόσβαση εξαιτίας ενδεχόμενης θαλασσοταραχής είναι πολύ επικίνδυνη.