Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πνευματική ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες στην Μητρόπολη μας

Πνευματική ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες στην Μητρόπολη μας

Την καθιερωμένη πανηγυρική εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη μας το απόγευμα της Δευτέρας 30ης  Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας  Κέντρου.

Στο πρώτο  μέρος της εορταστικής εκδήλωσης το Μουσικό Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας , υπό την διεύθυνση του Πρωτ. Ιωάννου Μαστοράκη απέδωσε εξαιρετικά επίκαιρους ύμνους.

Στο δεύτερο μέρος ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης του Παιδαγωγικού τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Οικονομίδης, ομίλησε αναπτύσσοντας το θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η σύγχρονη Παιδαγωγική».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης και τον συντονισμό είχε ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας ο οποίος καλωσόρισε, ευχαρίστησε τον ομιλητή,  τους ψάλτες και το ακροατήριο.

Μεταξύ του ακροατηρίου ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αναπ. Γεν. Αρχ. Επιτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης, Κληρικοί, Διδάσκαλοι και μαθητές.

Μετά την ομιλία υπήρχε η δυνατότητα  ερωτήσεων από το κοινό και εποικοδομητικού διαλόγου.

Με λόγια αγάπης χαιρέτισε την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, συγχαίροντας τον ομιλητή για την εξαιρετική του ομιλία, ο οποίος και μέσω οπτικού υλικού έδωσε μία διάσταση πνευματική για το σπουδαίο έργο των Τριών Ιεραρχών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ