Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ν. Αγίου Ματθαίου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ν. Αγίου Ματθαίου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Ματθαίος στην Εκκλησιαστική Πατριαρχική Σχολή Κρήτης στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου,  και  συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης  Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ματθαίου προστάτου της Εκκλησιαστικής Σχολής  συλλιτανευόντων πλήθους κληρικών, αρχών του Τόπου μας, καθηγητών και μαθητών καθώς και ευσεβών προσκυνητών και ολοκληρώθηκε με την τέλεση επιμνημοσύνου δεήσεως στο μνήμα του πρωην Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κυρού Νικηφόρου Συντζανάκη.

Φωτογραφικό υλικό από το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου,  του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως  Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων Αρχιμ. Αθανασίου Καραχάλιου, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη,  πλήθους Κληρικών τόσο της Μητροπόλεως μας όσο και αποφοίτων της Σχολής, Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου, του Δ/ντου της Σχολής κ. Θωμά Παναγιώτου,  καθηγητών, αποφοίτων, μαθητών και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Φωτογραφικό υλικό από την Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού

 

Eυχαριστούμε για το φωτ.υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη