Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών της Μητροπόλεως μας!

Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών της Μητροπόλεως μας!

Από την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολη μας, όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

« Τον της Νηστείας καιρόν, φαιδρώς αδελφοί απαρξώμεθα.»
Μεγάλη Τεσσαρακοστή, πορεία προς το Πάσχα, ταξίδι αυτόανακάλυψης και συνάντησης με τον αναστημένο Χριστό. Η συγχώρηση, η μετάνοια, η καταλλαγή, η υποχωρητικότητα, η ανεκτικότητα, η αλήθεια της σκέψης, του λόγου και των πράξεων, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η νηστεία, η προσευχή και γενικά ο πνευματικός αγώνας είναι τα μόνα εφόδια που θα βοηθήσουν στην καρποφορία των  χαρισμάτων  « τοῦ ἐν ἡμῖν ἐνοικοῦντος Ἁγίου Πνεύματος »  προκειμένου να αξιωθούμε να βιώσουμε από εδώ  την αιώνια ζωή. Ιδιαιτέρως η μετάνοια, που τοποθετεί  τον αμαρτωλό μπρός  στον  θρόνο του θείου ελέους, είναι ο ζηλευτός πλούτος που μπορεί ν’ αποκτήσει ό άνθρωπος και η καλύτερη ευκαιρία για να φανεί η άπειρη αγάπη του Θεού προς αυτόν αλλά  και το μεγαλείο της ανθρώπινης όμορφης μετανοημένης ψυχής  που οδηγούν αμφότερα στη πολυπόθητη Θεοσυνάντηση.
Η  Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα πλαίσια της πορείας για την όντως αλήθεια και Ζωή  και την  φιλόστοργο ποιμαντική μέριμνα της για την πνευματική στήριξη των πιστών στον στίβο της μετανοίας,  σας προσκαλεί στον Πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό της συγνώμης και της εισόδου στο στάδιο των αρετών που θα τελεστεί την Κυριακή της Τυρινής  26/2/2017 και ώρα 18:00 στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαμασκηνού. Μετά το πέρας του εσπερινού θα μιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Aρχιμανδρίτης  Αθανάσιος Καραχάλιος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων  με θέμα : «Ο πλούτος της συγνώμης».
«Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού καιρός μετανοίας αποθώμεθα τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός…».
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 2017 ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΟΡΙΑ  

ΗΜ/ΝΙΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΩΡΑ

ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΘΕΜΑ

ΟΜΙΛΙΑΣ

ΤΥΡΙΝΗΣ Ἁγίου Παντελεήμονος

Χαλέπας Χανίων

 

26-2-2017

6:00 μ.μ. 7:00 μ.μ. Ὁ Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίων Ἀρχιμ. Ἀθανάσιος Καραχάλιος. « Ὁ μέγας πλοῦτος τῆς συγνώμης»
Α’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ Ἁγίου Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Νέας Χώρας

Χανίων

5-3-2017 6:00 μ.μ. 7:00 μ.μ. Ὁ Πανοσιολογιώτατος Γέρων Ἀρχιμ. Ἀπόστολος Καρεώτης ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Κελλίου Ὑπαπαντῆς τοῦ Σωτῆρος Ἁγίου Ὄρους. «Εὐχή τοῦ Ἁγίου Ἐφραίμ»
Β’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ Ἁγίου Χριστοφόρου

Καλυκά Χανίων

 

12-3-2017

6:00 μ.μ. 7:00  μ.μ. Ὁ Ὁσιολογιώτατος Ἱερομόναχος π. Ἀθανάσιος

ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Σίμωνος Πέτρας Ἁγίου Ὄρους.

«Κύριε, φώτισόν μου τό σκότος»
Γ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ Ἁγίων Ἀποστόλων

Πέτρου καί Παύλου

Χανίων

 

19-3-2017

6:00 μ.μ. 7:00  μ.μ. Ὁ Πανοσιολογιώτατος Καθηγ. τῆς Ἱερᾶς Μονῆς

Μεγίστης Λαύρας Ἁγίου Ὄρους Ἀρχ. Πρόδρομος.

« Σταυροαναστάσιμη πορεία πρός τό Ἅγιον Πάσχα»
Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ Ἁγίου Χαραλάμπους Λενταριανῶν Χανίων 26-3-2017 6:30 μ.μ. 7:30  μ.μ. Ὁ Πανοσιολογιώτατος Γέρων π. Βενέδικτος ἐκ τοῦ

Ἱεροῦ Κελλίου Ἁγίου Σπυρίδωνος Νέας Σκήτης

Ἁγίου Ὄρους.

«Ἡ χαρά ὡς στοιχεῖο τῆς Χριστιανικῆς ζωῆς»
Ε’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ Ἁγίου Ἰωάννου

Χανίων

 

2-4-2017

6:30 μ.μ. 7:30  μ.μ. Ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἱερομόναχος π. Φιλόθεος

ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίου Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους.

«Ἡ ἁγία ἀγάπη τοῦ Θεοῦ-Ἐλπίδα μέσα στήν ἀσωτία μας»