Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Προσεχώς το νέο εορτολόγιον του 2021

Προσεχώς το νέο εορτολόγιον του 2021

Το εορτολόγιο του 2021 η Ιερά Μητρόπολη μας το έχει αφιερώσει στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Για μία ακόμη χρονιά σε καλαίσθητη τετράχρωμη μορφή, το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για το «επί θύραις», αρχόμενο σωτήριο έτος 2021 πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό αφιερωματικό ταξίδι σε γεγονότα και φωτογραφικό υλικό της ηρωικής εποχής.

Στις σελίδες του, περιλαμβάνει τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποινενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού  για το νέο έτος, Ιστορικά κείμενα που συνέγραψαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας  και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου, κ. Ειρηναίος, ο Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών , Γερόντισσα Θεοφόρα, και η Μοναχή Θεοσέμνη από την  Ιερά Μονή Χρυσοπηγής.

Επίσης περιλαμβάνει το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο και Kυριακοδρόμιο, καθώς επίσης την Διοικητική δομή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα Ευαγή Ιδρύματα, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους και τέλος το πολυσχιδές Φιλανθρωπικό-Κοινωνικό έργο και την Πνευματική διακονία.

Την προλογική αφιέρωση την επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου  και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης, ενώ την φιλολογική επιμέλεια η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Μητροπόλεως μας κ. Στυλιανή Περάκη.

Σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στους Ναούς και τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας.