Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πρωτοφανής προσέλευση στην έναρξη των Β’ Χαραλάμπειων!

Πρωτοφανής προσέλευση στην έναρξη των Β’ Χαραλάμπειων!

Με αθρόα προσέλευση, κληρικών, λαϊκών και των αρχών του τόπου μας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο ψυχαγωγικό κέντρο Κανάρια η έναρξη των Β’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει για δεύτερη φορά εφέτος η Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών με συντονιστή τον ιερατικό προϊστάμενο της Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη.

Τα Β’ Χαραλάμπεια τα οποία αφιερώνονται στον μακαριστό πατέρα Εμμανουήλ Γεωργιακάκη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής τους, διανθίζονται στο πλαίσιο των δύο εβδομάδων που θα διαρκέσουν με πλούσιες λειτουργικές, πνευματικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ενορίας Λενταριανών την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια  η ηχολήπτρια του Ραδιοφωνικού σταθμού Μαρτυρία κ. Νεκταρία Τέλλα, χαιρέτησε όλο τον κόσμο, διαβάζοντας το πλούσιο πρόγραμμα των Β’ Χαραλάμπειων και καλώντας ακολούθως  στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό ο οποίος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, χαιρετίζοντας και εκείνος με τη σειρά του την έναρξη των Β΄Χαραλάμπειων, συγχαίροντας τον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο του π. Δαμασκηνό για την αφιερωματική αυτή πρωτοβουλία και για όλες τις πλούσιες εκδηλώσεις που τα περιλαμβάνουν, τιμώντας τον με ένα αναμνηστικό στεφάνι ελιάς.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης συγχαίροντας και εκείνος την πρωτοβουλία για την έναρξη των Β΄Χαραλάμπειων.

Τον κόσμο ψυχαγώγησε με τις εξαιρετικές μαντινάδες και τραγούδια το παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα του κ. Ελευθερίου Μαθιουδάκη, ενώ ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων χόρεψε κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα.

Το παρών στην εκδήλωση πλην των προαναφερομένων έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.