Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Σύναξη των Νέων στο Μετόχι της Ι.Μονής Χρυσοπηγής

Η Σύναξη των Νέων στο Μετόχι της Ι.Μονής Χρυσοπηγής

Με συμμετοχή νέων από όλη τη Κρήτη και άλλες περιοχές πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Πορφυρίου (κάτω από την Μεταμόρφωση στο Κάστρο).

Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής την εκδήλωση άνοιξε  ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας  κ.κ. Βαρθολομαίος. Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Δαμασκηνός, ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Βασίλειος Παπαδάκης καθώς και η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη.
Ο εξαιρετικός ομιλητής, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο το θέμα «Κοινωνία φθόνου ή κοινωνία ευθύνης;». Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους που συμμετείχαν. Αμέσως μετά ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων έδωσαν χριστουγεννιάτικο τόνο στη συνάντηση τραγουδώντας τα κάλαντα.
Ιδιαίτερη χαρά ήταν η παρουσία ενός νέου φοιτητή απο την Καπαδοκία της Τουρκίας που χαιρέτησε την εκδήλωση και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή του στη σύναξη.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορικό στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτ. Επιμ. Αντώνιος Τζατζάνης