Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Συνέντευξη Τύπου για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολεως μας!

Συνέντευξη Τύπου για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολεως μας!

Σημαντικό και πολύπλευρο είναι το κοινωνικό έργο που επιτέλεσε και το 2016 η Ιερά Μητρόπολη μας, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης και η υπάλληλος του προγράμματος Ξένιος Δίας κ. Στυλιανή Περάκη, στην αίθουσα του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως μας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκε το απολογιστικό έργο φιλανθρωπίας της Ιεράς  Μητροπόλεως μας για το έτος 2016.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός τόνισε ότι υπάρχουν στιγμές που ενώ βρισκόμαστε σε πλήρη αμηχανία, έρχεται  η χάρις του Θεού η οποία μας δίνει την ελπίδα να συνεχίσουμε το έργο μας. Η  Εκκλησία μας επιτελεί και κοινωνικό έργο το οποίο δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι εκλεκτοί και πολύτιμοι συνεργάτες και συμπαραστάτες μας όπως ο Πρωτοσύγκελλός μας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, οι ιερείς μας, οι συνεργάτες μας, οι εθελοντές και τα παιδιά του προγράμματος του Ξένιου Διός. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και να δώσω την ευλογία μου σε όλους τους γνωστούς και αγνώστους, που μας βοηθούν για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης παρουσίασε το αναλυτικό σχέδιο του φιλανθρωπικού απολογισμού της Μητρόπολης μας, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα σε χρηματικά ποσά και τρόφιμα, αναφέροντας ότι οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι οποίες ευλογούνται από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και συντονίζονται από όλους τους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας, έχουν ένα και μόνο στόχο, να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία των συνανθρώπων μας.

Συγκεκριμένα:

Από  το ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ έχει δωθεί το έτος 2016 το ποσόν των  732.000 ευρώ εκ των οποίων οι 219.000 ευρώ προέρχονται από τις Ενορίες.

Από το Κεντρικό επίσης Συσσίτιο της Μητροπόλεως, χωρίς την ενοριακή συμμετοχή, έχουν δοθεί  85.000 μερίδες φαγητού και περίπου 8.000 τσάντες.

Τέλος η υπάλληλος του προγράμματος Ξένιος Δίας και Δημοσίων Σχέσεων της Μητροπόλεως μας κ. Στυλιανή Περάκη, προσκάλεσε για μία ακόμη φορά όλο τον κόσμο στην φιλανθρωπική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο κέντρο Πορτοκάλι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 μ.μ., και όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεως και των δομών της  καθώς και του Συνδέσμου Εφημεριών ”ο Ποιμήν”, ευχαριστώντας τον Γιώργο και Νίκο Στρατάκη με το συγκρότημα τους και τον χορευτικό παραδοσιακό Σύλλογο ”τα Σφακιά΄΄ που θα ψυχαγωγήσουν τον κόσμο αφιλοκερδώς, καθώς και όλους τους χορηγούς που η βοήθεια και αρωγή τους είναι πολύ σημαντική σε κάθε δράση της Μητροπόλεως μας.