Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Συνεργασία Ι.Μ.Κ.Α. και Ι.Μ.Α.Τριάδος με Ο.Α.Κ.

Συνεργασία Ι.Μ.Κ.Α. και Ι.Μ.Α.Τριάδος με Ο.Α.Κ.

Με ιδιαίτερη χαρά η Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον οποίο συνόδευαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων κ.κ. Δαμασκηνός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης και ο Υπεύθυνος Οικονομικών του Ιδρύματος Εκκλησιαστική Διακονία κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης.

Με λόγια αγάπης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης τους καλωσόρισε στο γραφείο του, ευχαριστώντας τους για την επίσκεψη αυτή τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η Εκκλησία ήρθε σήμερα εδώ για να ευλογήσει την προσπάθεια του Ο.Α.Κ.

Χαίρομαι τόνισε που βλέπω σήμερα εδώ δύο αγαπημένα μου πρόσωπα, τον πατέρα με τον υιό γιατί έτσι τους βλέπω και έτσι τους γνωρίζει και η κοινωνία της πόλεως μας, τον Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη μας από την μία και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου  από την άλλη, που έχουν μία τέτοια ωφέλιμη και δυναμική  συνεργασία για την Μητρόπολη μας  και την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος,  και κυρίως για το καλό των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστίες απέδωσε και ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. κ. Ελευθέριος Κοπάσης χαιρετίζοντας τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και ευχήθηκε καλές επιτυχίες στο έργο της νέας Διοίκησης, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε κοντά σε εσάς σήμερα γιατί κύριο μέλημα μας είναι οι άνθρωποι.

Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου χαιρέτησε και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, λέγοντας πως σήμερα ήρθαμε εδώ ως πρόσωπα προς πρόσωπα και ως φίλοι προς φίλους και όχι ως θεσμοί. Ζητάμε την στήριξη του Ο.Α.Κ. τόσο στο έργο της Μητροπόλεως όσο και στο έργο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, για την ανακούφιση πάντα του ανθρώπινου πόνου…

Στην σημερινή πραγματοποιηθείσα επίσκεψη μπήκαν οι βάσεις, για μια ουσιαστική συνεργασία, με δεδομένο ότι ο Ο.Α.Κ. μπορεί να «συνδέσει» κάποιες από τις ανάγκες της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, με χρηματοδοτικά προγράμματα, στα οποία ο οργανισμός, διαθέτει εμπειρία τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και ωρίμανσης και πληρότητας φακέλων, για τις τελικές εγκρίσεις.