Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Άγια Θεοφάνεια στην Μητρόπολη μας

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Μητρόπολη μας

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας   τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν στην πόλη μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεότοκου, Συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Χαρμόσυνα κτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών την ώρα του αγιασμού των υδάτων  μεταδίδοντας παντού  το μήνυμα ότι ο προαιώνων Θεός σήμερα έγινε άνθρωπος, λαμβάνοντας την ανθρώπινη φύση μας για την θέωση όπως τόνισε μεταξύ άλλων στο Θείο Λόγο που κήρυξε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

Παρά τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων προς τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφορικά με την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, στο Ενετικό Λιμάνι και την αρχική απόφαση να μην τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αποφάσισε να μεταβεί στην πλατεία Κατεχάκη, χωρίς πομπή και επισημότητες, και να πραγματοποιήσει τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.

Στο σημείο βρίσκονταν και ορισμένοι θαρραλέοι κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και τα κύματα κι έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό στο flickr τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη.