Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά εόρτασαν τον Άγιο Αμφιλόχιο τον Πάτμιο

Τα Χανιά εόρτασαν τον Άγιο Αμφιλόχιο τον Πάτμιο

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας και θεμελιωτής του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, την  Δευτέρα της Διακαινησίμου, έπειτα από μεταφορά της εορτής του που ήταν μέσα στις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, για να του αποδοθεί η τιμή που του αρμόζει.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα τελούμε μαζί με την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Αγίου εκείνου  που αγάπησε πολύ τον Χριστό και είπε ”όχι” στην κατάπτωση των ανθρώπων. Σήμερα εορτάζουμε τον Όσιο Αμφιλόχιο που αγωνίστηκε σκληρά στη ζωή του, τον Άγιο που πρέπει να αποτελεί πρότυπο στη ζωή του κάθε Χριστιανού, γιατί τον διέκρινε η απέραντη αγάπη του προς τον Χριστό και τον άνθρωπο…

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο συνεφημέριος Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκης και ο Διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.