Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά εόρτασαν τον Άγιο Φανούριο

Τα Χανιά εόρτασαν τον Άγιο Φανούριο

Το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου έ.ε. εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου και στην Ιερά Μητρόπολη μας στους Ιερούς Ναούς που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του.

 

Κέντρο του εορτασμού είναι το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Κάϊνας όπου κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί αψηφώντας τα χιλιόμετρα  ξεκινούν από διάφορες περιοχές και  καταφθάνουν στο ιερό παρεκκλήσιο με τις φανουρόπιττες και τις αρτοκλασίες τους τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία.

Την Κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Το εσπέρας έλαβε χώρα ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ προ της απολύσεως του Εσπερινού ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χρήστος Παπουτσάκης ανέγνωσε και την ευχή ευλογίας των πιττών, που προσεκόμισαν ευσεβείς προσκυνητές και προσκυνήτριες προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.

Το παρών έδωσε πλήθος κλήρου και λαού ανάμεσα του και του Δημάρχου  Αποκορώνου κ. Χαραλάμπους Κουκιανάκη, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.  

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας την παραμονή της εορτής τέλεσε τον Μεγάλο πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην ομώνυμη Ενορία στον Κάτω Γαλατά Κυδωνίας.

Στον Εσπερινό συμπροσευχήθηκαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιο Περάκη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης ευλόγησε της Φανουρόπιττες.

 

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη, τον κ. Λάμπρο Ντούσκου, τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο και τον κ. Νικόλαο Νικολουδάκη.