Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά τίμησαν την Παναγία

Τα Χανιά τίμησαν την Παναγία

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο, που παρά τα μέτρα προς αποφυγήν της διασποράς του Κορωναϊού, ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ανήμερα της Παναγίας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Πεμόνια Αποκορώνου όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο ομιλώντας για την Παναγία.

Στην Θεία Λειτουργίας έλαβαν μέρος ο Πρωτ. Κων/νος Θωμαδάκης, τεχνικός Δ/ντης του Ρ/Σ Μαρτυρία, ο εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος Μαστραντωνάκης και ο διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Την παραμονή της Θεομητορικής εορτής τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Μεσκλά Κυδωνίας όπου διακονεί ο π. Νικόλαος Μυσιρλάκης, συμπροσευχουμένων το Αρχιερατικού Επιτρόπου της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Πρωτ. Νικολάου Λαδόπουλου, του π. Εμμανουήλ Σκαλίδη και του Διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πλατανιά Κυδωνίας, στο χωριό όπου μεγάλωσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης ή Γυρογιαλίτισσας, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός συμπροσευχουμένου του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεωργίου Περάκη καθώς και του Διακόνου Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ο οποίος προεξήρχε του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας γυναίκες της Ενορίας έψαλλαν κατανυκτικά τα εγκώμια προς της Παναγία μας.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο και την κ. Ερατώ Γράμψα.