Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά υποδέχονται το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Τα Χανιά υποδέχονται το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου  2020 στις 4:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Ιερός κλήρος και ο φιλάγιος και πιστός Λαός, θα υποδεχθούν το άφθαρτο και θαυματουργό χέρι του μεγάλου Αγίου της συγγνώμης και της αγάπης του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο.

Όπως είναι γνωστό από την ιστορία, το 1717 οθωμανοί πειρατές λεηλάτησαν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Προσπάθησαν βάναυσα να κακοποιήσουν το αδιάφθορο και ολοζώντανο λείψανο του Αγίου Διονυσίου. Έκοψαν τα αγιασμένα χέρια του και τα τεμάχισαν σε τέσσερα κομμάτια. Έβαλαν το υπόλοιπο λείψανο πάνω σε βαρέλια με μπαρούτι και άναψαν γύρω-γύρω μεγάλη φωτιά, αλλά από θαύμα του Αγίου το μπαρούτι δεν εξερράγη και το λείψανο έμεινε σώο. Τα τέσσερα κομμάτια τα πήραν μαζί τους και τα πούλησαν στον επίσκοπο Χίου Αγαθάγγελο. Εκείνος τα επέστρεψε στο μοναστήρι του Αγίου με έναν έμπιστό του πλοίαρχο. Από τότε ολόκληρο το λείψανο του Αγίου Διονυσίου μεταφέρθηκε από τη Μονή του, μέσα στην πόλη της Ζακύνθου με πολλή ευλάβεια, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Το άφθαρτο λειψάνων του Αγίου Διονυσίου είναι πηγή αμέτρητων θαυμάτων, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ελάχιστες φορές έχει εξέλθει κάποιο τεμάχιο από το αδιάφθορο σώμα του Αγίου Διονυσίου έξω από το νησί του. Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία και τεράστια τιμή να φιλοξενηθεί ο θαυματουργός Άγιος Διονύσιος στην πόλη μας  για πέντε ημέρες.

Το άφθαρτο χέρι του Αγίου Διονυσίου θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλαμπούς Λενταριανών μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.