Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά υποδέχθηκαν πιστό αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου

Τα Χανιά υποδέχθηκαν πιστό αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου

Παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος και της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, πλήθους Ιερέων και πιστών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου η Υποδοχή πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Κύκκου, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κύπρο.

Την Ιερά Εικόνα μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτου μαζί με την συνοδεία του,  και αφού αποδόθηκαν τιμές από το Άγημα με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Χανίων επάνω σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Ελληνικού Στρατού.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδίδων κ.κ. Χριστοφόρο, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, ο οποίος ήταν και ο τελετάρχης της πομπής και από  Ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Στην συνέχεια την Ιερά Εικόνα που την μετέφεραν άντρες Κρητικοί με παραδοσιακές στολές,  τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Αμέσως μετά τελέστηκε επίσημη δοξολογία  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, και στην συνέχεια ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αναργύρων προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ.κ. Χριστοφόρου.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας , αφού ευχαρίστησε τους Ιερείς  όπου μετέφεραν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ως μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας, αναφέρθηκε στην ιστορία της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας του Κύκκου.

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ

Ευχαριστούμε για την φωτ. κάλυψη τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη