Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά υποδέχτηκαν την Παναγία του Τιχβίν

Τα Χανιά υποδέχτηκαν την Παναγία του Τιχβίν

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επισημότητα τα Χανιά υποδέχτηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έ.ε. την Παναγία του Τιχβίν, στο πλαίσιο της εορταστικής Πανηγύρεως του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την οποία κόμισε με τις ευλογίες του Τιτουλάριου Μητροπολίτου Φαναρίου κ.κ. Αγαθαγγέλου και Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αθηνών, Αρχιμ. Δαμασκηνός Δαμιανάκης.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχών του τόπου μας, πλήθους  Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς και λαοθάλασσας πιστών όπου κατέκλυσαν κυριολεκτικά του δρόμους γύρω από τον πρώτο Ιερό Ναό  που θεμελιώθηκε στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην Κρήτη.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας  μεταφέρθηκε με πομπή και με τη συνοδεία της Αστυνομίας πάνω σε οχήματα της ομάδος διατήρησης ιστορικών οχημάτων του Παραρτήματος Χανίων  και τον χορευτικό παραδοσιακό σύλλογο ο Ζάλος.

Με παιανισμούς της μπάντας του Δήμου υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα στα προπύλαια του Ναού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας που βρίσκεται στο Βέλγιο, στη Συνοδεία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, μαζί με τον Γενικό μας Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη και τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη.

Κατόπιν τελέστηκε επίσημος Δοξολογία και στην συνεχεία ακολούθησαν λόγοι ευχαριστίας από τον Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, για την μεγάλη ευλογία που έφερε στην πόλη μας ο π. Δαμασκηνός Δαμιανάκης εκπροσωπώντας τον Τιτουλάριο Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελο.

Παράλληλα εκτενέστατο ευχαριστώ για όλους όσους συνδιακόνησαν στην λαμπρή αυτή υποδοχή, εκφώνησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης. Ειδικές ευχαριστίες απένειμε στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας που είχε τον όλο συντονισμό της Υποδοχής.

Ακολούθησε η Αντιφώνηση από π. Δαμασκηνό Δαμιανάκη ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτου Φαναρίου και παράλληλα ευχαρίστησε Κλήρο και  Λαό για την θερμοτάτη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, ενώ αναφέρθηκε με ιστορικά στοιχεία για την Παναγία του Τιχβίν που θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

 

Φωτογραφικό υλικό εδώ