Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά υποδέχτηκαν το Άγιο Φως 2022

Τα Χανιά υποδέχτηκαν το Άγιο Φως 2022

Με τις πρέπουσες τιμές  πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο Χανίων ”που έφτασε γύρω στις 21:50 με ειδική πτήση της Aegean.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητροπόλεως μας  Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, παραλαμβάνοντας το κατόπιν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Στις σύντομες δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε όλους εκείνους τους Συντελεστές που συνέδραμαν ώστε να έρθει στην πόλη μας το Άγιον Φως και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλή Ανάσταση.

Κατόπιν ο Πρωτοσυγκελλεύων  τέλεσε σύντομη δέηση στον χώρο υποδοχής και εν συνεχεία το Άγιο Φως  παρελήφθη από αντιπροσωπείες Ενοριών  που είχαν σπεύσει στο αεροδρόμιο ευχόμενος και εκείνος με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ότι το “Φως το αληθινόν” που ήλθε σήμερα από τα Ιεροσόλυμα αποτελεί ενισχυτική δύναμη για τον καθένα από εμάς! Καλή Ανάσταση και ο Χριστός μας να κατευθύνει με το Φως της Ζωής εμάς και το Έθνος μας.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσυγκελλεύων μετέφερε το Άγιο Φως και στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου το παρέλαβε ο Καθηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός μετά της Αδελφότητας  ψάλλοντας οι Μοναχοί το Φως Ιλαρόν.