Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τέλεση Τρισαρχιερατικού Συλλείτουργου για τους Αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Τέλεση Τρισαρχιερατικού Συλλείτουργου για τους Αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε την Δευτέρα 24 Ιουλίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, για τους Αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Στη συνέχεια τελέσθηκε και μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων διδασκάλων και των τεθνεώτων  μαθητών και διακονητών  της Γεραράς αυτής Σχολής η οποία για πολλά χρόνια είχε την έδρα της  στην Ιερά Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Κατόπιν  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλοσώρισε με λόγια εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, που διετέλεσε απόφοιτος και σχολάρχης στην Εκκλησιαστική Σχολή και  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο, ευχόμενος αμφότεροι να έχουν μαθουσάλια έτη συνεχίζοντας να διακονούν την Εκκλησία του Χριστού.

Στην προσφώνηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης ” η Αγία Τριάς”, Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης καλωσόρισε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκομένους, λέγοντας ότι  η σημερινή ημερίδα είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου ο ο οποίος υπήρξε εκεί μαθητής και ο οποίος  διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής της Σχολής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρωτ. Νικόλαος Πασχαλίδης εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή στα χρόνια και τις στιγμές των αποφοίτων στηνΕκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Στην Τραπεζαρία της Ιεράς Μονής συνεχίστηκαν οι ομιλίες και οι δίαλογοι μεταξύ των αποφοίτων οι οποίοι μαζεύτηκαν από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος για να δώσουν το παρών και στην φετινή ημερίδα. Την ημερίδα πλαισίωσε ο καθηγητής παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης ο οποίος μίλησε για το πρόσωπο και το παιδαγωγικό έργο που επιτέλεσε στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Ακολούθως τιμήθηκαν οι απόφοιτοι του σχολικού έτους 1966-67  για την συμπλήρωση του ιωβηλαίου έτους από την αποφοίτηση των ενώ παράλληλα οι τωρινοί μαθητές της σχολής του Αγίου Ματθαίου πήραν τους βαθμούς τους από τα χέρια των Αρχιερέων.

DSC_0002 DSC_0003 DSC_0005 DSC_0011 DSC_0013 DSC_0016 DSC_0021 DSC_0036 DSC_0048 DSC_0050 DSC_0089DSC_0058 DSC_0062 DSC_0066 DSC_0070 DSC_0082

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ.