Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Θεολογική προσέγγιση των κειμένων της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου!

Θεολογική προσέγγιση των κειμένων της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου!

Mε απόλυτη επιτυχία και συμμετοχής Αρχιερέων και  Κλήρου από όλη την Κρήτη πραγματοποιήθηκαν στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), την Τρίτη 16 Μαΐου,  οι εργασίες του Γ Παγκρητίου Ιερατικού Σεμιναρίου, με θέμα: «Θεολογική προσέγγιση των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Στην Ιερατική Σύναξη παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

 

IMG_5744IMG_5761 IMG_5756 IMG_5753

Το Ιερατικό Σεμινάριο ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και ακολούθησε το Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ το οποίο ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος και Πρόεδρος της Ο.Α.Κρήτης.

IMG_5767

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχαρίστησε θερμά το Γ΄Παγκρήτριο  Σεμινάριο, τον Σεβασμιώτατο Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο του Ιδρύματος και τους συνεργάτες της Ακαδημίας, καθώς, και όλους τους Ιεράρχες της Κρήτης, τον κλήρο και τον λαό.

Εισαγωγικές παρατηρήσεις επί του θέματος έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Ο.Α.Κ.  Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους Μητροπολίτες της Κρήτης με τη συμμετοχή των κληρικών και ανέπτυξε λόγους σχετικά με  τα κείμενα της Συνόδου.

IMG_5765

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών ανέπτυξε το θέμα«Τα υπέρ και τα κατά στο πριν και το μετά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Θέματα και προβληματισμοί».

IMG_5771

Κατά την δεύτερη εισήγηση ομίλησε  ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Γιάγκος, ο οποίος ανέπτυξε το  θέμα:«Η θέση και οι θέσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

IMG_5788