Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τηλεδιάσκεψη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Τηλεδιάσκεψη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Πανηγυρικά και διαδικτυακά τιμήθηκε εφέτος η εορτή των Τριών Μεγίστων Ιεραρχών στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, εν μέσω αυστηρών μέτρων πανδημίας με τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Ακρωτηρίου παρόντων του Σχολάρχου κ. Θωμά Παναγιώτου και αντιπροσωπείας Εκπαιδευτικών και Ιεροσπουδαστών της Σχολής.

Στο αναλόγιο οι καθηγητές της ΠΕΣΚ απέδωσαν τα ιερά τροπάρια της Εορτής, ενώ τον Πανηγυρικό Θείο Λόγο εκφώνησε ο οικείος Εφημέριος και Πνευματικός της Σχολής Πρωτ. Εμμανουήλ Μπιτζανάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το μεγαλειώδες έργο των Τριών Ιεραρχών.

 Στις 12.30΄ το μεσημέρι  ακολούθησε διαδικτυακή εκδήλωση με συμμετοχή σχεδόν όλων εκείνων που συμμετείχαν «δια ζώσης» κάθε χρόνο στην εκδήλωση αυτή.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, απόφοιτοι, φίλοι, γονείς, καθηγητές και μαθητές  της Σχολής.

Στην σύντομη ευχαριστιακή ομιλία του προς όλους, ο Σεβασμιώτατος τόνισε και μεταξύ άλλων ότι οι Τρεις Ιεράρχες ήταν τρία πρόσωπα ομοιοπαθή όπως και εμείς, άνθρωποι όμως που άκουσαν, βίωσαν και δίδαξαν. Παράλληλα είχαν ελπίδα της σωτηρίας τους από τον Θεό. Τα τρίπτυχα, παιδεία-κοινωνία-εκπαίδευση και εμπιστοσύνη-αγάπη-μάθηση που πρόβαλαν  με την ζωή τους οι Τρεις Ιεράρχες είναι ουσιαστικά και καθοριστικά στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αν έχουμε τους Τρεις Ιεράρχες πρότυπα στη ζωή μας τότε μπορούμε να πορευθούμε σε ένα αληθινό και ασφαλή δρόμο…

Επίσημος καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βαρθολομαίος.

Υποτροφίες απένειμαν  ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής, η οικογένεια Φαλδαμή, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ο παλιός μαθητής της Σχολής Νικόλαος Αποστολάκης και η εφημερίδα «Χανιώτικα νέα» στη μνήμη του Νίκου Κακαουνάκη, ο οποίος φοίτησε στη Σχολή μαζί με τον ιδρυτή των “Χ.ν.” Γιάννη Γαρεδάκη.

Η πανηγυρική αυτή εορτή και σύναξη ολοκληρώθηκε με λόγους ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης τόσο  προς τον οικείο Μητροπολίτη για το ανύστακτο ενδιαφέρον και την πατρική μέριμνά του για την Εκκλησιαστική Σχολή όσο και σε όλους εκείνους που από το περίσσευμα της καρδιάς τους πρόσφεραν υποτροφίες στα παιδιά.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση πατώντας στην εικόνα: