Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τιμήθηκε στην Κάρπαθο ο ήρωας Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης

Τιμήθηκε στην Κάρπαθο ο ήρωας Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης

Τη μνήμη του ήρωα σμηναγού Κων/νου Ηλιάκη, τίμησαν την 18η Μαΐου οι κάτοικοι της Καρπάθου στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων. Την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου εκπροσώπησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας και ο  Τεχνικός Δ/ντης του Ρ/Σ Μαρτυρία, (από οπού και μεταδόθηκε ζωντανά η εκδήλωση), Πρωτ. Κωνσταντίνος Θωμαδάκης, όπου έλαβαν μέρος στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου μαζί με Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου & Κάσου.

Παρόντες στο άγημα είναι ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αργηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Ο Σμηναγός Ηλιάκης έχασε τη ζωή στις 23 Μαϊου του 2006 , μετά από δολοφονικό χειρισμό Τούρκου πιλότου το αεροσκάφος του οποίου είχε αναχαιτίσει νωρίτερα, 21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Καρπάθου, εντός του FIR Αθηνών.