Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Το τσάι αγάπης στον Άγιο Νικόλαο Χαλέπας

Το τσάι αγάπης στον Άγιο Νικόλαο Χαλέπας

Την Τρίτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Ενορία Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι Χαλέπας όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Τσαπάκος, ακόμη ένα φιλανθρωπικό τσάι της Μητροπόλεως μας για την ενίσχυση του φιλοπτώχου ταμείου της Μητροπόλεως μας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνό στην εκδήλωση αυτή προσφοράς και αγάπης εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας, μίλησε προς τον κόσμο που είχε ασφυκτικά γεμίσει την αίθουσα του πνευματικού κέντρου με λόγια πνευματικά.

Μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελλος τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους κουβαλάνε ένα σταυρό. Αν στη ζωή μας δεν έχουμε Σταυρό δεν έχει νόημα η ζωή μας, δεν την καταλαβαίνουμε την ζωή μας, και αν την καταλάβουμε θα δούμε ότι απλά ζήσαμε μία ζωή για να περάσει ο χρόνος, γιατί πολύ απλά στον χρόνο δεν δώσαμε χώρο για τον Ιησού Χριστό.

Πολλοί άνθρωποι στεναχωριούνται γιατί έχουν δοκιμασίες, αλλά ξεχνούμε ότι ο πρώτος που στεναχωρέθηκε στον κόσμο αυτό με την μεγαλύτερη στεναχώρια που θα μπορούσε να γευθεί ήταν ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος σταυρώθηκε από τα δημιουργήματα του…

…σήμερα ήρθατε όλοι εσείς εδώ, για να προσφέρετε σε κάποιους ανθρώπους που δεν ξέρετε, που δεν γνωρίζετε και είσαστε αθόρυβοι και άγνωστοι ευεργέτες τους. Γιατί όλοι σας και όλοι μας με το υστέρημα της αγάπης σας γεμίζετε τις καρδιές των συνανθρώπων μας που υποφέρουν με ελπίδα.

Διότι έχει μεγάλη σημασία να γεμίζει η καρδιά των ανθρώπων με την ελπίδα. Η ελπίδα δείχνει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι τους δείχνουμε το παρών μας και δεν τους αφήνουμε να είναι και να νιώθουν μόνοι τους στη μοναξιά και στη δοκιμασία τους…

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη