Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Το ύστατο χαίρε στον φιλάνθρωπο Γεώργιο Παπαδάκη

Το ύστατο χαίρε στον φιλάνθρωπο Γεώργιο Παπαδάκη

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης στην Γεωργιούπολη  Αποκορώνου, τελέσθηκε η εξόδιος Ακολουθία του σπουδαίου φιλάνθρωπου Χανιώτη Άρχοντος Ορφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας,  υποπτεράρχου εα και σπουδαίου επιχειρηματία, ο οποίος ξεκίνησε με δυσκολίες  όμως με αγάπη προς το Θεό,  μεράκι και προσωπική εργασία δημιούργησε μία τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα προσφέροντας εργασία σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, αγαπημένοι αλλά και άνθρωποι που απλά τον θαύμαζαν ακολούθησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, την νεκρική πομπή, συνοδεύοντας το φέρετρο με τη σορό του Γεωργίου Παπαδάκη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους και Δημητρίου μέσα στην Ξενοδοχειακή μονάδα pilot, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του  Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη,  του Πανοσιολογιωτάτου  Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλοθέου Σπανουδάκη,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέριειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλασαμάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης και της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας,  του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμου Κουκιανάκη, αρχόντων του τόπου μας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και αντιπροσωπείας  Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με συγκινητικά λόγια αγάπης μίλησαν για τον Μακαριστό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός  ο οποίος ανέγνωσε ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου τον επικήδειο που απέστειλε ο Παναγιώτατος  Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης:

Επικηδείους επίσης  απηύθυναν  ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κεντρικός δρόμος της περιοχής  να λάβει το όνομα του μακαριστού, αλλά και να φιλοτεχνηθεί η προτομή του, που θα τοποθετηθεί στην ιχθυόσκαλα η οποία δημιουργήθηκε με ενέργειες του κ. Παπαδάκη επι δημαρχείας του,  ο Σμηναγός Γεώργιος Ανδρουλάκης εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, συνάδελφοι και φίλοι του μακαριστού.

Φωτογραφίες εδώ