Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τράνταξαν τα Χανιά από το 1ο φεστιβάλ νεότητας και χορών

Τράνταξαν τα Χανιά από το 1ο φεστιβάλ νεότητας και χορών

Κυριολεκτικά σείστηκε η πλατεία Μητροπόλεως το Σάββατο 24 Αυγούστου από τους γεμάτο αρχοντιά και λεβεντιά χορούς που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο φεστιβάλ χορου και νεότητος της Μητροπόλεως μας.

Ένα νέο φεστιβάλ που ξεκινάει η Νεότητα της Μητροπόλεως μας με σκοπό την προώθηση πολιτιστικών δρώμενων και την γνωριμία με ήθη έθιμα και κουλτούρα άλλων περιοχών.

Καλεσμένοι στην πρεμιέρα του πρώτου φεστιβάλ χορών και νεότητος ήταν το χορευτικό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρλοβασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων συνοδευόμενο από τον π. Βασίλειο Λάμπρου, οι Σχολές Κρητικών χορών Καπαράκη Δημητρίου από το Λασίθι Ιεράπετρας και ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος οι «Βιγλάτορες» με τον Πρόεδρο τους κ. Ιωσήφ Βιγλάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις Νεότητος της Μητροπόλεως και απένειμε ευχαριστήριους χαιρετισμούς προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό για την μεγάλη ευλογία αυτή, στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη για την ιδέα του φεστιβάλ και την συντονιστική του παρουσία στην έκβαση και υλοποίηση του, στους χορευτικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο πολιτιστικό αυτό κάλεσμα στο οποίο βοήθησε και ο κ. Ιωσήφ Βιγλάκης, στους μουσικούς Μάνο Πιτοπουλάκη, Μιχαήλ Λουφαρδάκη και Γιώργο Μοτάκη, καθώς και προς όλους εκείνους που διακόνησαν στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση που ξεσήκωσε τους Χανιώτες και τους επισκέπτες της πόλεως μας γεμίζοντας ασφυκτικά με την παρουσία των η Πλατεία Μητροπόλεως.

Είναι μεγάλη ευλογία τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, νέοι από διάφορες περιοχές του τόπου μας, να παρουσιάζουν τον πολιτισμό του με τόσο ευγένεια και αρχοντιά. Η Κρήτη μας είναι μία μεγαλομάνα παράδοσης. Αξίζει σε όλα αυτά τα παιδιά ένα μεγάλο χειροκρότημα και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στις εποχές που ζούμε η παρουσία τους είναι μία όαση ώστε να μην χαθούν στο πέρασμα των χρόνων τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις των προγόνων μας.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο του π. Δαμασκηνό, τους Κληρικούς και Λαϊκούς που διακόνησαν στην προπαρασκευή της εκδηλώσεως αυτής, τον Υπέυθυνο του Γραφείου Νεότητος Διάκονο π. Δημήτριο, και τέλος ξεχωριστά τους νέους και τις νέες που χόρεψαν και τραγούδησαν στο πρώτο αυτό φεστιβάλ Νεότητος, το οποίο όπως ανέφερε θα έχει και συνέχεια, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα της Μητροπόλεως μας.

Εκ μέρους του παραδοσιακού Συλλόγου από την Σάμο χαιρέτησε ο π. Βασίλειος ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβίου.