Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Υποδοχή Ιερών Λειψάνων τεσσάρων Μαρτύρων από Ρέθυμνο στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων τεσσάρων Μαρτύρων από Ρέθυμνο στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Με τις καμπάνες του ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους  Λενταριανών να σημαίνουν χαρμόσυνα, την φιλαρμονική  του  Δήμου Χανίων, στατιωτικού αγήματος της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας να αποδίδει τις δέουσες τιμές και με την πληθωρική παρουσία του πιστού λαού και κρητικών με παροδοσιακές φορεσιές, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου  η υποδοχή  των τιμίων καρών των τεσσάρων Μαρτύρων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου  κομιζόμενες υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Τα Ιερα Λείψανα, υπεδέχθει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός  στην είσοδο του Ναού  και από εκεί με πομπή ιερέων μεταφέρθηκαν στον ιερό ναό, όπου τέθηκαν προς προσκύνηση.

Στη συνέχεια τελέσθηκε  Δοξολογία όπου μετά το πέρας της ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε με λόγους αδελφικούς τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Πρόδρομο ο οποίος εν όψη του εορτασμού των 200 ετών από το Μαρτύριο των τεσσάρων Μαρτύρων κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη μας τα ιερά λείψανα των, για προσκύνηση και ευλογία,  προσφέροντας του ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο.

Με λόγια αγάπης και σεβασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση τονίζοντας ότι πρώτη φορά έρχοντα τα ιερά αυτά λείψανα των Αγίων Μαρτύρων στη Δυτική Κρήτη στην εορτή του Πρωτομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αναπλ. Γεν. Αρχιερατικός Γεώργιος Σεργάκης, πλήθος Κληρικών, ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Μεστός και επίκαιρος ήταν ο λόγος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Προδρόμου ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τους τέσσερις Μάρτυρες του Ρεθύμνου και τον Άγιο Χαράλαμπο.

ΒΙΝΤΕΟ