Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Υποδοχή Οικουμενικού μας Πατριάρχου και των Προκαθημένων στο Ηράκλειο!

Υποδοχή Οικουμενικού μας Πατριάρχου και των Προκαθημένων στο Ηράκλειο!

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός  μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και οι Προκαθήμενοι των Αγίων Ορθοδόξων Εκκλησιών, έτυχαν θερμής υποδοχής,  το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου, από πλήθος κόσμου, εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, καθώς αφίχθησαν στην πλατεία του καθεδρικού ναού του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Ο Παναγιώτατος, εξέφρασε τη χαρά αυτού και των Προκαθημένων των Αγίων Ορθοδόξων Εκκλησιών, για την ενθουσιώδη υποδοχή από τον λαό της ένδοξης Κρήτης. Επίσης συμπλήρωσε ότι «η αρχομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος καλείται να δώσει λύσεις εις προβλήματα της εσωτερικής ζωής της Ορθοδοξίας και να μεταδώσει τὸν λόγον της αληθείας αυτής προς τον σύγχρονον αλληλοσπαρασσόμενον κόσμον. Διάπυρος πόθος όλων ημών των εκκλησιαστικών ηγετών, είναι η φωνὴ της Συνόδου να είναι όντως φωνὴ του αοράτου Θεού. Μόνον τότε θα δυνηθεί να στηρίξει τον λαόν».

Στην προσφώνησή του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθημένους των Αγίων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλειος Λαμπρινός, ανέφερε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, η οποία πραγματοποιείται στην Κρήτη, αποτελεί την κορύφωση προετοιμασίας δεκαετιών και αναμένεται να «δώσει τη δυνατότητα να καταδειχθούν οι ακατάλυτες αξίες της πίστεως, του χρέους και της διευρυμένης αποστολής της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο».

O Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ.Θεόδωρος, προσερχόμενος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου δήλωσε: «Παιδιά μου, εγώ είμαι ένας δικός σας άνθρωπος, είμαι ένα κομμάτι από εσάς, είμαι πάλι στην Κρήτη την αγαπημένη. Έρχομαι από την Αφρική να δώσω και εγώ ένα μήνυμα ενότητας και αγάπης, και γυρίζω όλο τον κόσμο για να κηρύξω την δικαιοσύνη και την ειρήνη. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι στον τόπο μου, και από την Δευτέρα που αρχίζει αυτή η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, η φωνή μου θα είναι φωνή αγάπης, και ενότητος για όλες τις εκκλησίες, για να βρούν στον κόσμο κουράγιο στις δυσκολίες».

27650462962_46bed87d9e_c

27763362785_7ca2cb7591_c