Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ύστατο χαίρε στον π. Στυλιανό του Καθεδρικού Ναού της Μητροπόλεως

Ύστατο χαίρε στον π. Στυλιανό του Καθεδρικού Ναού της Μητροπόλεως

Με βουβά δάκρυα οι ενορίτες του Καθεδρικού μας Ιερού Ναού  των Εισοδίων της Θεοτόκου  αποχαιρέτησαν σήμερα τον πνευματικό τους πατέρα Στυλιανό Θεοδωρογλάκη.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, συμπροσευχουμένων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου.

Ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ήταν ένας ύμνος στον π. Στυλιανό, για την σεμνή 62χρονη διακονία του στην Εκκλησία, στα σχολεία και στον Ραδιοφωνικό σταθμό Μαρτυρία όπου από την ημέρα που εγκαινιάστηκε και για 30 ολόκληρα χρόνια δεν σταμάτησε να κάνει την αγαπημένη του πνευματική εκπομπή «ακούσωμεν του Αγίου Ευαγγελίου».

Για την ζωή και τα έργα του ομίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης,  εκ μέρους του συνδέσμου Κληρικών της Μητροπόλεως μας ο Πρόεδρος Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Ευτυχίος Πετράκης.

Φανερά συγκινημένοι, κλήρος και λαός, προσευχήθηκαν για ανάπαυση της ψυχής του και εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο την αγάπη και τον σεβασμό στον ιερέα, που άφησε πίσω έντονα την παρουσία του και μια ανεξίτηλη σφραγίδα στο χώρο της εκκλησίας.

Συμπροσευχούμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος  μας  Παν/Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας μαζί με ιερείς της Μητροπόλεως μας και όχι μόνο, αντιπροσωπείες Μοναστικών αδελφοτήτων, τους Άρχοντες του τόπου μας  και, πλήθους  πιστών, όπου είπαν σήμερα (Πέμπτη 17 Νοεμβρίου) το τελευταίο αντίο στον π. Στυλιανό.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.