Αρχική > Ροή Ειδήσεων > 106 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

106 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου έ.ε.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνού,  πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης, ενώ παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ. Μανούσος Βολουδάκης και σύσσωμες οι ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του τόπου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας σχηματίστηκε  πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η επίσημη τελετή έπαρσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Δήμαρχο Χανίων, και στην συνέχεια έγινε Έπαρση της Σημαίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρόντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου.

Φωτογραφικό υλικό εδώ.

 

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.