Αρχική > Ανακοινώσεις > Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού άγουν τα ονομαστήρια τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Αφ´ εσπέρας και περί ώρας 17:00 εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων θα τελεσθεί ο εόρτιος πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας καί Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού εις το τέλος του οποίου θα δέχονται εόρτιες ευχές και συγχαρητήριες προσρήσεις οι εορτάζοντες.

Την κυριώνυμον ημέραν και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός παρουσία του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού θα δέχεται τις συγχαρητήριες ευχές αρχόντων, κλήρου και λαού επί τη αναδείξη του ως Βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Δορυλαίου και ως Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως