Αρχική > Ενοριακά > Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: «οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν όχι μόνο το σώμα αλλά κυρίως την ψυχή των ανθρώπων»

Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: «οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν όχι μόνο το σώμα αλλά κυρίως την ψυχή των ανθρώπων»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως μας όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης.

Την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, μαζί με τον οικείο εφημέριο και Κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Συνεχή και ασταμάτητη ήταν η ροή των ευσεβών Χριστιανών που γέμισαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων καθώς και το πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου, που σαν αυτή την ημέρα, πέρυσι είχε έρθει ως ευλογία στην Μητρόπολη μας από την Κύπρο.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μας αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων Αναργύρων τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι Άγιοι Ανάργυροι δεν θεράπευαν μόνο το σώμα, αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων. Οι Άγιοι Ανάργυροι με την ζωή τους μας φανερώνουν ένα μεγάλο πνευματικό μήνυμα, ότι στη ζωή μας ότι κάνουμε δεν θα πρέπει να επιζητούμε ανταλλάγματα…»