Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αγρυπνία διά τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό στην ενορία Λενταριανών

Αγρυπνία διά τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό στην ενορία Λενταριανών

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η Πανηγυρική Αγρυπνία για τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Στην Αγρυπνία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός συμπροσευχόμενος,  ο οποίος ομίλησε στο τέλος του Εσπερινού για την βιοτή του  Οσίου και Θεοφόρου Ιωάννου Δαμασκηνού. Ο Άγιος Ιωάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος,  ήταν άνθρωπος της αγάπης, άνθρωπος της ταπείνωσης, άνθρωπος της υπακοής, ο οποίος παρόλα εκείνα που πέρασε καταξιώθηκε από το Θεό να αφήσει ένα πολύ σπουδαίο έργο συγγραφής στην Εκκλησία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά στον π. Δαμασκηνό τον Εφημέριο της Ενορίας και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας, ο οποίος όπως τόνισε είναι προικισμένος από το Θεό με τόσα χαρίσματα, προβληματισμούς και ταπεινώσεις. Ένας άνθρωπος που αν και η ζωή του είναι γεμάτη με τόσες υποχρεώσεις, ο οποίος έχει ασθενή πατέρα, αλλά και ως δεδομένο στη ζωή του πάντοτε να προσφέρει παρά τις δυσκολίες, είναι πάντα δίπλα στο ποίμνιο του για να το καθοδηγεί στο δρόμο της αλήθειας, της μετανοίας και της τελειώσεως.

Mετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης  μιλώντας εκ μέρους των Κληρικών της Μητροπόλεως μας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό και στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη μακροημέρευση και έτη πολύκαρπα και καλλίκαρπα.

Για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό ο π. Γεώργιος τόνισε μεταξύ άλλων , ότι  διακρίνεται για την ταπεινότητα του, την καθαρότητα της καρδίας του, για τις ηγετικές του ικανότητες που μπορεί να μην φαίνονται αλλά υπάρχουν. Ένα από τα χαρακτηριστικά του ηγέτη είναι να εμπνέει, και ο Σεβασμιώτατος σε όλους από τον μικρότερο προς τον μεγαλύτερο εμπνέει.

Για τον Πρωτοσύγκελλο μας π. Δαμασκηνό, τον άνθρωπο της καρδιάς μας όπως χαρακτηριστικά είπε ο π. Γεώργιος, είναι ο άνθρωπος που έκανε την ενορία αυτή,  Γαλιλαία των Λενταριανών,  για να ακούει και να δέχεται τον πόνο των ανθρώπων, για να μιλάει η καρδιά του στους πονεμένους, προσφέροντας πνευματική αναψυχή στις καρδιές των ανθρώπων. Των ανθρώπων όλων που ήρθαν σήμερα και των εκατοντάδων που θα περάσουν αυτές τις ημέρες για να ευχηθούν και να σφίξουν το χέρι…

Να σημειωθεί ότι στην Αγρυπνία παρέστησαν  οι Δήμαρχοι Χανίων και Αποκόρωνα, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι των Αρχών.