Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η Αγία της Χριστιανοσύνης και προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα  εορτάστηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της, στο Πεδίον Βολής Κρήτης.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Προδρόμου Ξενάκη, του Κωδικογράφου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Νήφωνος Βασιλάκη, πλήθους Κληρικών, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπόλίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε με ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας τον Διοικητή του Π.Β. Κ. Ταξίαρχο Κλεάνθη Καρατσίν. Το κείμενο της Ευαρέσκειας ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Κατόπιν Ακολούθησε επίσημος Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, συμπροσευχομένων των Δύο Αρχιερέων και των Κληρικών, στην οποία παρέστησαν οι Άρχοντες του Τόπου μας , οι Στρατιωτικές Αρχές και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Δοξολογίας Κλήρος και Λαός ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό και στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη γιατί παράλληλα με την εορτή της Αγίας Βαρβάρας η Εκκλησία μας στης 4 Δεκεμβρίου τιμά και την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ενορία Μουρνιών στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Δρακακάκης.