Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών

Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την παραμονή της Δεσποτικοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος μας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο σε Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, των Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και Κληρικών, συμπροσευχουμένου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αρχιμ. Προδρόμου.

Η ημέρα η σημερινή, η Υπαπαντή του Σωτήρος μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου στο κήρυγμα του, φανερώνει ότι χρέος όλων μας είναι να εισοδεύουμε στην Ζωή της Εκκλησίας.

Με αδελφικά λόγια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε στην Ενορία Λενταριανών όπου τελούνται τα Γ’ Χαραλάμπεια τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της όμορης Μητροπόλεως ευχαριστώντας το για την συμμετοχή του στην ευχαριστιακή αυτή σύναξη.

Παράλληλα  εξέφρασε την χαρά του στον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο μας π. Δαμασκηνό, ο οποίος σέβεται και αγαπά το πνευματικό έργο που επιτελείται στον τόπο μας και ιδιαιτέρως στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ήδη υπάρχει μία αδελφική, πνευματική σχέση μεταξύ Αγίου Χαραλάμπους και Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του Κισαμίτη Αγίου σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Υπάρχει παρεκκλήσιο και Άγιο Λείψανο του Οσίου στον Άγιο Χαράλαμπο και υπάρχει επίσης και μία πνευματική και αδελφική επικοινωνία, με τις συχνές προσκυνηματικές εκδρομές που πραγματοποιούνται  στο Συρικάρι, με τις παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες συνεορτάζοντας όλοι μαζί τον  Τοπικό Άγιο της Κισάμου…

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κισάμου και Σελίνου προσέφερε στον π. Δαμασκηνό ένα ιστορικό κειμηλιακό σταυρό που θα αποτελεί κόσμημα για την Ενορία. Εκ μέρους της Ενορίας ο π. Δαμασκηνός προσέφερε ένα εγκόλπιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της όμορης Μητροπόλεως το οποίο του έδωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Για σχετικό φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Ευχαριστούμε τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη για το φωτ. υλικό